De Leesanghers

Shantykoor De Leesangers

Dit shantykoor behoeft eigenlijk geen introductie meer. De Leesanghers bestaat uit een hechte groep zangers die inmiddels niet meer weg te denken is in de omgeving van Enter en omstreken.

Het shantykoor is opgericht in 2002. Het was direct een succes. In korte tijd meldden zich 30 zangers aan en inmiddels is dit aantal bijna verdubbeld. Dirigent Gerard Otten had toen de leiding en heeft die nog steeds. De naam De Leesanghers komt van het enige water dat Enter rijk, namelijk De Lee. Deze komt uit in de Regge. In 2007 verscheen de eerst cd van De Leesanghers. “Aan de Lee”. En in 2012 werd hun tweede cd “op de Lee” gepresenteerd. De zangers worden ondersteund door 2 accordeonisten, 1 harmonicaspeler en een drummer. Kom genieten en meezingen met shantykoor De Leesanghers!